Muistisairaudet ovat ryhmä sairauksia, jotka näivettävät muistin ohella elämän pilareita myös muutoin. Muistisairauksista yleisin on Alzheimerin tauti, mutta sekin esiintyy usein yhdessä jonkin muun muistisairauden kanssa.

Muistisairauksien ehkäisyssä on tärkeintä, että huolehdimme hyvinvoinnistamme ja terveydestämme työikäisinä työn ja arjen kiireiden keskellä. Kun epäilet muistiongelmaa itselläsi tai läheiselläsi, on tärkeää hakeutua ajoissa muistisairauksien tunnistamisen ja hoidon spesialistin – GERIATRIN – vastaanotolle.

Toimimalla mahdollisimman varhaisessa vaiheessa hidastetaan huomattavasti sairauden etenemistä. Samalla toimintakykyä ja elämänlaatua parannetaan merkittävästi. Elämä kotonakin voi jatkua vielä vuosia.

Muistisairauden diagnosointi ja hoito

Geriatritalossamme lääkärimme tutkii Sinut ja tarkistaa asiaan kuuluvat verikokeet. Hän käy myös kanssasi läpi muistiisi ja toimintakykyysi mahdollisesti haitallisesti vaikuttavat ja Sinulle sopimattomat lääkkeet, joita käytät. Sairaanhoitajamme tekee kanssasi CERAD-muistitestin lääkäritalossamme. Lähetettä CERAD- muistitutkimukseen ei tarvita, tutkimuksen kesto noin 30-60 min. Mikäli muistisairautta epäillään edelleen näiden tutkimusten jälkeenkin, aivosi magneettikuvataan.

Diagnoosin jälkeen opastamme Sinua ja läheistäsi oikean hoidon suhteen. Autamme Sinua myös Sinulle kuuluvien Kelan etuuksien hakemisessa.

Tulevien ongelmien ilmetessä Sinä ja omaisesi saatte geriatreiltamme nopean ja asiantuntevan avun.

Lue lisää CERAD-muistitestistä täältä.